Nieuws 2014

23-08-2014

Ik ben net weer terug van 10 dagen motorrijden en wandelen in de Alpen. Met in totaal vier motoren zijn we via de Col de Galibier naar Briancon (F) gereden. Hier hebben we een paar dagen op de camping gestaan en iedere dag een leuke rondrit gemaakt over o.a. de Col de Vars, Col d'Izoard en de Col Agnel. Wim ging vervolgens naar de Middellandse Zee kust en Jan via een omweg weer naar huis. Ik ben met Gert Jan over de Col de l'Iseran naar Cogne in Italie gereden. De camping in Cogne ligt op een hoogte van 1600 meter en de temperaturen kwamen 's nachts al ruim onder het vriespunt. Dan is het redelijk fris in een zomerslaapzak. Hier in het prachtige Nationaal Park Gran Paradiso kun je fantastisch wandelen. Gert Jan is een ervaren bergwandelaar, maar voor mij was een dagwandeling van ruim 8 uur en meer dan 1000 overwonnen hoogtemeters toch echt wel de grens. Via Zwitserland ben ik naar huis gereden. Gert Jan bleef nog een paar dagen in de bergen om te wandelen..............

16-07-2014

Eind juni is Ko van O. met vier vrienden een paar dagen gaan off-road rijden in Noord-Frankrijk. In de omgeving van Dun sur Meuse zijn een aantal roadbook-routes uitgezet door Ad Ketelaars. Dit jaar waren de omstandigheden ideaal met droog weer en een graadje of 25. Droge stoffige pistes door open velden werden afgewisseld met modder en stukken klei in de donkere bossen. Relatief veel tijd ging er ditmaal verloren aan mechanische problemen varierend van een afgebroken versnellingspook, lekke voorband en carburatieproblemen. Dit jaar hadden we met het B&B van Joost en Simonne een ander onderkomen, dit tot volle tevredenheid. Meer algemene info in het verhaal over off-road rijden in Noord-Frankrijk (2009)

25-03-2014

Even een lang weekend in Zuid-Limburg geweest. Geheel toevallig zaten we in het zelfde huisje als 10 jaar geleden. Een dagje in Maastricht lopen winkelen en 's avonds gegeten bij de Argentijn. Anouk is de volgende dag gaan relaxen bij Thermae 2000 terwijl Ko een loodzware off-road rit van ruim 170 km ging rijden in het naburige Belgie. De vele regenval van de dagen ervoor hadden delen van de route spekglad gemaakt en het was echt oppassen geblazen op de kasseien en in de modder en de klei. Flink balen was wel dat de helmcamera de hele dag geen opnamen heeft gemaakt. Op maandag nog een leuke wandeling gemaakt in de heuvelachtige omgeving van Epen. Bij thuiskomst wachte nog een stevige schoonmaak klus om de XT weer in orde te maken voor de volgende rit! Het was weer een top-weekend.

24-02-2014

Afgelopen weekend de jaarlijkse Bultenrit gereden. De omstandigheden waren perfect voor de 150 kilometer lange route op roadbook. Kris kras door het Twentse landschap over bospaden, zandwegen en prachtige binnendoor weggetjes.Af en toe lekker veel modder door de overvloedige regeval van de agen ervoor.

 

 

 

Col Agnel - afdaling

Col de Iseran

Wandelen in het Nationale Park Gran Paradiso klein (I)

 

Prachtige onverharde wegen.........

Veel modder!

Bed en Breakfast.......

 

Ons huisje in Zuid-Limburg

Heel veel modder........en spekglad!

Flinke schoonmaak klus

 

Bultenrit 2014