Nieuws 2017

Begin 2014 heb ik een helmcamera van Garmin aangeschaft. Kijk voor filmbeelden ook eens op you-tube

16-09-2017

De laatste maanden zijn we erg druk geweest met werken! Voor het eerst in jaren heb ik zelfs in juli onze jaarlijkse motortoerweek moeten afzeggen! Maar het is nu al eind augustus en ondanks de drukte gaan er toch even een weekje tussenuit!

De weersvooruitzichten waren erg slecht en de dagen worden alweer een stukje korter. Geheel tegen onze gewoonte in kozen we voor een chalet op een camping in Luxemburg. De keurig opgeknapte Toyota zou dit jaar niet meer worden ingezet. Tussen de vele regenbuien door bezochten we de steden Trier, Luxemburg en Clervaux. Daarnaast hebben we veel gewandeld in onder andere het Mullerthal.

06-06-2017

Begin juni is Ko van O. met vier vrienden een paar dagen gaan off-road rijden in Noord-Frankrijk. In de omgeving van Dun sur Meuse zijn een aantal roadbook-routes uitgezet door Ad Ketelaars. Als uitvalbasis hadden we wederom gekozen voor de B&B van Joost en Simonne.

Dit jaar waren de omstandigheden wisselend met 's nachts erg veel regen maar overdag gelukkig droog bij een graadje of 25. Door de overvloedige regenval waren grote delen van de routes glad en glibberig. In de donkere bossen hadden we bovendien te maken met erg veel modder en klei. Hierdoor lag het gemiddelde tempo iets lager dan in andere jaren! Afgezien van een defecte achterrem bij Jeroen hadden we verder geen mechanische problemen of tegenslagen.

Maar samenvattend is het ons weer niet gelukt om een route op een dag uit te rijden. Dat begint een beetje een obsessie te worden.......... Maar wel ontzettend veel plezier gehad! Meer algemene info zie off-road rijden in Noord-Frankrijk (2009)

04-02-2017

De laatste jaren ging de carrosserie van onze Toyota Landcruiser langzaam achteruit. De Landcruiser voelt zich nu eenmaal beter thuis in de droge woestijnlanden en moet duidelijk minder hebben van de Nederlandse winters met veel zout op de weg. Een bezoek aan de Toyota dealer leerde dat de APK keuring over 2 maanden echt een probleem ging worden. Dus werk aan de winkel of afscheid nemen van onze trouwe reismakker! Het werd uiteraard het eerste!

Bij mij om de hoek zit Autoherstel Huysmans en zij hebben de Toyota bijzonder goed en vakkundig opgeknapt. Maar wat een mega-klus is het geworden. Als je eenmaal aan het slijpen komt dan zie je steeds meer. Met name de achterste wielkassen en de dorpels waren voor een groot gedeelte verrot. Ik mag graag zelf sleutelen, maar het plaat- en laswerk aan een auto is echt van een andere orde. Daar kan ik alleen maar naar kijken! Wel kon ik bijspringen bij het demonteren, tectyleren en het weer opbouwen van de Toyota. Tussendoor heb ik de wielen nog even laten poedercoaten. Ziet dat er ook weer netjes uit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ons chalet op de camping

Wandelen in het Mullertal

Winkelen in Trier

 

Dennis in aktie!

Reparatie achterrem bij Jeroen

De bospaden zijn erg glad!

Veel water en modder onderweg

Laat het vlees maar komen.............

Inspectie en schoonmaken onderzijde

Veel slijp- en laswerk

Glad afwerken

Het eindresultaat