Nieuws 2018

Begin 2014 heb ik een helmcamera van Garmin aangeschaft. Kijk voor filmbeelden ook eens op you-tube

05-09-2018

Eind augustus en begin september waren we nog anderhalve week vrij. Het was dit jaar een extreem warme zomer geweest. En ook nu, zo aan het eind van de zomer, hoef je voor het mooie weer niet ver weg. We vinden in Luxemburg een mooie camping aan het water, vlakbij Esch-sur-Sure. Prachtige omgeving om te fietsen, te wandelen of een fles wijn leeg te drinken op de camping.

Vervolgens rijden we langs de Frans-Belgische grens naar het westen om daarna door te steken naar Zeeland. Hier aan de kust een paar strandwandelingen gemaakt, over de talrijke schelpen paden gefietst en plaatsjes bekeken als Burgh-Haamstede en Renesse.

11-06-2018

Begin juni is Ko van O. met drie motorvrienden een week gaan toeren door Duitsland, Tsjechie en Polen. Onze eerste camping in Tsjechie was camping Ludvikov op het drielandenpunt van bovengenoemde landen. Vanuit hier organiseert Ad Ketelaars een van zijn vele off-roads trips. Ook dat staat nog op onze agenda. Vandaar dat we het onderkomen en de omgeving eens goed wilden bekijken.

Ons plan was om in oostelijke richting te gaan rijden tot aan Zakopane. Maar in heel Europa was het stralend zomerweer, behalve daar. We toeren een klein stukje door Polen en duiken vlak voor het regengebied Tsjechie weer in. We rijden in zuid-westelijke richting tot aan de grens met Oostenrijk en Duitsland.

Via het Bayerischer Wald, het Turinger Wald en Sauerland weer terug naar huis. Weinig hoge bergen en haarspeldbochten dit jaar. Maar vooral in Duitsland kun je in de uitgestrekte bossen ook prachtige stuurweggetjes vinden!

30-05-2018

In het voorjaar zijn we een kleine twee weken op pad geweest met de Landcruiser. We duiken Duitsland in en via Cochem en de watervallen van Triberg rijden we naar Titisee, diep in het Zwarte Woud. Voor kortere vakanties begint Duitsland een beetje ons favoriete vakantieland te worden. Mooie natuur, goede en schone campings en eten en drinken voor een redelijke prijs.

Rondom Titisee zijn eindeloze wandelroutes uitgezet en ook het stadje zelf is best leuk en aardig gelegen aan het gelijknamige meer. Maar uiteraard wel zeer toeristisch. De vele aircobussen staan met draaiende motoren op de parkeerplaatsen te wachten op de drommen toeristen die zich eerst uitgebreid meester maken van het centrum.

Deze omgeving is ook ideaal voor mensen die hun vervoermiddel liever op de camping laten staan. Bussen en treinen zijn gratis voor de overnachtende toerist in het hele Zwarte Woud. We maken een flinke wandeling naar het hoogst geleden punt "Hochfirst" op een hoogte van ca. 1200 meter. Doordat de wandelroute niet overal even goed gemarkeerd was hebben we toch heel wat hoogte metertjes extra moeten overwinnen. Maar op een zonning terrasje met een koffie en een groot stuk taart is dat ook weer snel vergeten.

We laten het Zwarte Woud achter ons en gaan de grens over met Frankrijk. De grens tussen beide landen wordt hier gevormd door de rivier de Rijn. We staan een nachtje op een camping in Gerardmer waar net een Harley treffen werd gehouden. Door de Vogezen rijden we over allerlei kleine binnendoor weggetjes langzaam naar het noorden. We pakken nog een camping mee in Luxemburg alvorens we weer thuis zijn

31-03-2018

Om de strenge Nederlandse winter van dit jaar te ontvluchten hebben we een korte vakantie geboekt naar Lanzarote met Tui. Vliegen is eigenlijk niets voor ons, maar het is wel ideaal om in korte tijd flinke afstanden te overbruggen. We vliegen vanaf Eelde en dat is heerlijk rustig in vergelijk met het hectische Schiphol.

Op Lanzarote hebben we een appartementje geboekt en met ons huurautootje crossen we het hele eiland rond. Lanzarote is een vulkanisch eiland met een lengte van 60 km en een breedte van 25 km. Er valt genoeg te doen en te ondernemen. Het Nationaal Park Timanfaya is zeer de moeite waard evenals het klein plaatsje Teguise in het binnenland en het huis, het museum en de werken van de kunstenaar Cesar Manrique.

Maar ook als je nergens zin in hebt is het met 26 graden prima uit te houden op het stand of ergens op een terrasje van een van de vele horeca gelegenheden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esch sur Sure (L)

Terrasje in Chimay (B)

Uitwaaien in Zeeland

Ontbijtje op camping Ludvikov (CZ)

Stadhuis van Lubawka (PL)

Onderweg door Tsjechie

Binnenstad van Cochem

Watervallen van Triberg

Wandelroutes omgeving Titisee

Uitzicht over Titisee

Strand bij Puerto del carmen

File bij Nationaal Park Timanfaya

Vulcanisch landschap bij Timanfaya

Huis van kunstenaar Cesar Manrique