Nieuws

Begin 2014 heb ik een helmcamera van Garmin aangeschaft. Kijk voor filmbeelden ook eens op you-tube

23-12-2019

Dit jaar heel erg veel gewerkt! Maar voor een groot project in Friesland komt de eindstreep naderbij. Volgend jaar de focus maar eens leggen op reizen, off-road rijden, motoren opknappen, pop concerten en het opnieuw inrichten van onze achtertuin!

07-10-2019

Op weg naar mijn werk sprong de teller van de Toyota op 500.000 km. De helft van deze afstand hebben wij de afgelopen 19 jaar zelf gereden. Met onze Landcruiser hebben we inmidels 4 continenten en 30 landen bezocht.

05-09-2019

Net voor onze mini-vakantie met de Landcruiser werd onze kat ziek. Tommie liep al een tijdje te kwakkelen, begon gewicht te verliezen, terwijl hij wel erg veel at en dronk. Het was suikerziekte. Hij kan hier prima mee leven, alleen voor de baasjes is het iets minder! Tweemaal per dag op vaste tijden een prikje geven zorgt ervoor dat je aan huis gebonden bent. Volgend voorjaar maar eens verder kijken!

29-07-2019

Half juli is Ko van O. een dag of 10 gaan toeren door Zweden en Noorwegen samen met Gert Jan en Rob. Onze kleine grote man Jan Radstake was er niet bij dit jaar. Noorwegen staat bij Jan synoniem voor regen. Jan koos voor een trip naar Kroatie. Hier werd hij vanwege een hitte golf terug gedreven de Alpen in terwijl wij in Scandinavie ideale weersomstandigheden hadden om lekker te kunnen motorrijden en kamperen.

De aanlooproute is met noord-Duitsland en Denemarken een beetje saai, maar eenmaal in Zweden wordt het leuker. We rijden een stuk naar het noorden via prachtige binnendoor weggetjes, door bossen en langs meren. We volgen een paar uur de TET-route, maar deze is door het onverharde karakter ervan wel tijd rovend. We moeten deze loslaten omdat anders ons Noorwegen programma in gevaar komt.

Net boven Oslo duiken we Noorwegen binnen en ondergetekende krijgt last van een slingerende motorfiets. Het blijkt een lekke achterband te zijn die 's avonds vakkundig wordt geplakt door een Pools-Oekrainse camping medewerker. We vervolgen onze trip in NW richting via de "7" en de "50". Het is schitterend weer met veel zon en een graad of 25. Het uitzicht op het Sogne-fjord is geweldig.

Na een tweetal veerponden zijn we in Vangsnes en rijden in rap tempo via de "13" en de E134 naar het zuiden. Dit zuidelijk deel van Noorwegen is echt schitterend voor de motorrijder, maar ook menig camper-bewoner heeft Noorwegen inmiddels ontdekt als ideaal vakantieland. Vanaf Haukeligrend volgen we de "9" tot aan de boot die ons van Kristiansand naar Hirtshals (DK) brengt. We hebben geen boot gereserveerd en een telefoontje leert ons dat er geen plek meer is voor 3 personen en 3 motoren! Dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. Een andere maatschappij heeft vandaag nog plek voor ons, maar dan op de avondboot. We hebben zodoende wat tijd over om in een ijskoud meer te zwemmen en te eten in Kristiansand.

De overtocht met de snelboot duurt ca. 2 uur. Mijn GPS geeft een snelheid aan van ruim dan 50 km/h. Vanaf Hirtshals toeren we rustig in 2 dagen naar huis. Scandinavie was weer zeer de moeite waard!

28-06-2019

Vandaag met de Toyota Landcruiser op pad geweest naar Kleinjan Dieselservice in Nijverdal. Met name in de bergen verliest de Landcruiser erg veel vermogen. Van een diesel zonder turbo mag je ook geen wonderen verwachten maar laten we eens kijken wat de vermogensbank ervan zegt. Het oersterke diesel blok levert, na bijna 500.000 km, nog 85% van zijn vermogen en nog 100% van zijn koppel. Valt toch niet tegen! Door de grotere wielen komt de Landcruiser niet aan zijn maximum toerental. Anders had de vermogensmeting gunstiger uitgepakt!

12-06-2019

Begin juni zijn we er even tussen uit geweest met onze Landcruiser. De eerst stop was onze vertrouwde camping in Luxemburg vlakbij het plaatsje Esch-sur-Sure. We hadden daar een rustige plek aan het water en konden ons een paar dagen prima vermaken met lezen, wandelen, fietsen, shoppen en niets doen. Het weer is een beetje wisselvallig. Overdag is het meestal droog met een flets zonnetje, maar 's avonds en 's nachts zijn er mega onweersbuien. Een keer hebben we de daktent moeten verlaten om toch maar in de auto te gaan schuilen.

Daarna hebben we nog een paar dagen op de camping in Epen gestaan, het uiterste zuiden van Limburg. Ook een prachtige omgeving om uitgebreid te wandelen en te fietsen.

10-02-2019

Dit weekend werd de jaarlijkse Bultenrit weer verreden. De omstandigheden waren perfect voor de 150 kilometer lange route op roadbook. Kris kras door het Sallandse landschap over bospaden, zandwegen en prachtige binnendoor weggetjes.Af en toe lekker veel modder door de overvloedige regenval van de dagen ervoor.

 

Nieuws 2018!

Nieuws 2017!

Nieuws 2016!

Nieuws 2015!

Nieuws 2014!

Nieuws 2013!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwjaar 2020!

500.000 km!

Wereldkaart

Tommie!

Regen onderweg! (S)

Op de TET route (S)

Lekke band (N)

Aurlandsvangen (N)

Omgeving Sogne-fjord (N)

Op weg naar Roldal (N)

Terrasje in Kristiansand (N)

Landcruiser op de vermogensbank

Grote ventilatoren voor de koeling

Esch-sur-Sure (L)

Ettelbruck (L)

Wandelen in omgeving Epen

Omgeving Epen

Bultenrit door Salland